Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 16:01 - ОЩЕ ЗА РАЗВЪЖДАНЕТО НА ДОМАТИТЕ,ХОРАТА И...
Автор: drsubev Категория: Други   
Прочетен: 1227 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 16.07.2010 12:08


Има една епиграма на Радой Ралин: „Да изнасяме рано доматите, да пестиме ценна валута, та да могат поне дипломатите – да си купят коли и бижута...”.  Днес напротив,  внасяме доматите, защото наши домати и за цяр не можем да отгледаме.  Доматите и плодовете бяха нашата гордост, но тях вече ги няма и те станаха по-скъпи дори и от бензина. Учехме Европа на градинарство, а сега сме македонска и турска зеленчукови сергии и рай за прекупвачи и измамници. А управниците ни-отворковци, си остават трайковци /не само по име/,  макар и от години да ни е сполетяло това дередже, бягат от тази тема.  Бог да го прости бай Радой, но  хич не е бил прав – сега хем ги внасяме домотите, хем колите и бижутата на дипломатите са още по-скъпи.

     Просто нещата си стоят по същия начин, както когато другарите от Москва посипаха цяла Европа  с Чернобилската радиация. Никой от водителите ни не отвори тогава и дума за това, защото то си беше истинско табу. За неговите последствия едва сега се мрънка,  когато жените ни започнаха да не раждат, а мъжете да не могат да правят деца. Че сега не е ли същото? Не било табу, били сме демокрация. Но на кой ли му пука, че вече постепенно едни ни стерлизират/?/. Нали по един двубуквен план на един също с двобуквено име и дори одноок, ние не трябвало да сме повече от четири милиона. Кой казва, че не е така?  Съвсем по този план крачим,и то мълчешката. А  доматите трябва да ги отглеждаме само в саксий вътре в стайте си. Навън вече от години не става. И не само с доматите, а с всичко което човек глобне в земята напролет. Почнат ли дъждовете, всичко почернява -  зеленчуци, плодове, та дори и орехите окапват. Едва е юли, а листата на дърветата вече окапват.И това е само видимата част за обикновеният неосведомен лаик. Ами с хляба който ядем, ами въздухът, който дишаме? И моля, имали сме демографски проблем/???/.  Не е ли същото господа умни управници, както онази „случка” с Чернобил?

       Причината била ясна – киселинните дъждове, се чува само почти на ухо.  Но тези киселинни дъждове вече траят цяло десетилетие и, както сочи науката ще продължат още няколко столетия. Истинската причина обаче упорито се прикрива, че това е „обедненият уран” в бомбите на Големия брат, които той хвърли над Югославия. Една от тях падна дори и в Горна баня, и то само на километри от президентството ни/?/. Е, било грешка, случвало се, но иначе попадението си го биваше. Най-вече  Северна България е на наветрената страта и обира цялата тази радиация при всека капка  дъжд. И щем-нещем ручаме турската и македонска стока, скъпо и прескъпо. А  дебилите отгоре,  все така продължават да си мълчат. Както на повечето от тях някога и бащите.

     Големият брат е далече, там той войни е водил само с индианците си, които ги натикал в миша дупка. По света обаче е правил повече войни от годините си,  и все така си продължава. И никой нищо неможе да му каже, защото той е велик! С Югославската си война обаче, той ни докара горното чудо,  а вече един Бог знае какво ни готви с базите и разните си „защити”у нас. Загриженият  техен колониален прокуратор у нас,  вече ни дава съвети и по всички „жизнени и битови” въпроси. Но знае ли той, че доматите у нас дори посред лято са лукс и не са по всеки джоб?  Вносните, защото нашенските не стават за ядене. Та нима Негово превъзходителство,  уважаемият дипломат-модератор, не знае ли истинската причина за това?  И, ако я знае, нека също ни даде съвет.

      Вероятно Бойко Борисов,  Караджова, или  Найденов, са повече угрижени какво става с „фунията” в Мексиканския залив. Последният от тях,  който постоянно ни залива с умности, та вече чакаме краве сирене , дори и от врабчово мляко! Или Веждито, гдето Лувър ще прави и пари ще събира за хаитянския театър           , ама забравя, че пиене без мезе не върви. С външния ни министър който наскоро плачеше с кипа на темето на един дувар във вярност към своя Бог, е ясна работата - той е на друг отчет. Та тези господа е интерено да се знае  от кои домати ядат- от вносните , или сами си ги отглеждате?  Все пак за препоръчване е да спазват традицията. Като предишните другари, да ядат само екологични домати! За нас да  не мислят, ние знаем, че сме забравени.


Тагове:   още,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ЕДИН СЪВЕТ.....ОТ ПРЕПАТИЛ!
15.07.2010 16:21
ЯЖ, РУСКИ ДОМАТИ ....ЗА ДА ТИ ДОЙДЕ АКЪЛА В ГЛАВАТА!
МНОГО СА ЧИСТИ ,ЕКОЛОГИЧНО!
ДАЖЕ И НА ПАЗАРА ГИ НЯМА--ВЕДНАГА ГИ ИЗКУПУВАТ!
цитирай
2. drsubev - Апсолютно мълчание, но не само на ...
16.07.2010 09:10
Апсолютно мълчание,но не само на Борисов, а на всички последни няколко кабинети за този съвременен Чернобил. Но сегашната Караджова е просто смешница. Преди Арснова палат си направи, а Манева нали и сега е нещо в миманса, но мълчи като риба.Мълчи обаче и гражданското общество, защото всички вече сме мутанти. То съшо е облъчено, защото ТЕ вече ни "работят" и със специални"психохербициди", които ни провят послушни като стадо. Било конспирация, ама е вярно! Затова вече сме само територия пълна с покорно стадо и лаици и измамници - управници.
цитирай
3. drsubev - За "държавният художник на ...
16.07.2010 09:30
За "държавният художник на Турция" и наш културен министер - Веждито не съм съгласен. Той не бил капризен към мезетата, а си го можел и без тях...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drsubev
Категория: Други
Прочетен: 222485
Постинги: 93
Коментари: 118
Гласове: 95
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930