Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2010 18:20 - В ИРАК - НОВО ЛОГО. АКЦЕНТЪТ – АФГАНИСТАН. А НИЕ?
Автор: drsubev Категория: Други   
Прочетен: 1122 Коментари: 1 Гласове:
0



     Гръмогласното „напускане” на САЩ от Ирак, е един точно премерен ход, както онази лъжа на Буш, че тази страна била пълна с „опасни” за човечеството оръжия. Настоящето изтегляне на част от военните контингенти на САЩ         е само частично, а за оставащите в момента такива там, сведенията са разнопосочни. Цифрите за тях варират от шестдесе и пет , до над сто  хиляди, като в  края на 2011-а, там щяло да има само 50 хиляди „военни с административни” обязаности. Целият този шум е само  една  пушилка за края на тази мръсна война. Специалистите са на мнение, че тя ще продължи, само, че под друго лого – „бойните операции”в бъдеще щели да се наричат – „операции за стабилност”. Сиреч, въпросните оставащи 50 хиляди „военни” в края на 2011-а  нямало  да бъдат бойци, а „администратори”.

     Знае се, че в Ирак „миротворците” от САЩ имат почти 100 военни бази „гарантиращи сигурност” при антитерористични мисии. Повече от ясно също е, че тази неоходимост в бъдеще ще е по-голяма, защото още не стъпили на кувейтска земя бягащите янки,  „Ал Кайда” моментално извърши чудовищен атентат. Очаква се марионетно правителство да не спази срокът на ”договорката”, и предварително да предяви „искане за нова” военна помощ от САЩ. В  страната днес царува истински хаос – недостиг на храна, електричество, комуникации, здравеопазване и крайно религиозно противопоставяне, а преди „убиецът”Садам държеше сунити и шаити в мир.  Изборите бяха истински фарс и проведени с насилие и небивала корупция. Ами ужасите в Абу Граиб?! Резултатът от „миротворството” – повече от един милион мъртви иракчани, но „умните” янките са дали едва 4,500 жертви /?/. Подобна е  пропорцията и по Западния бряг между араби и „богоизбраните” евреи.

      Едва ли има здравомислещ човек по света, който да не е убеден в истинския замисъл на тази „демократична американска мисия” в Ирак.  Такова е от доста време и общественото мнение в САЩ, което също изразява несъгласието си с  американската администрация в  тази преднамерена инвазия вече цели  седем години. Истината за нея отдавна е известна - дългосрочният контрол над иракските петролни кладенци в обреченото на енергиен глад бъдеще на човечеството. Както и „осигуряване гръб” на своя съюзник и ядрена сила - Израел, когото мнозина дори смятат за „метрополия на САЩ”.   

     По всичко личи, че обещанията на Обама за настъпващият „сезон на завръщането”, ще остане само едно красиво литературно пожелание. Неговият нов акцент е  недвусмислен.  Той посочи, че изтеглянето от Ирак съвпадало със „желанието му да се концентрира в борбата с тероризма в Афганистан”. Точно  където с небивало насилие се налага същата „демокрация”както и в Ирак. И където само преди дни България изпрати контингент от 500 „миротворци”.

       А добре е известно, че всеки рейнджър струва на американския данъкоплатец по един милион годишно. Нашите колониални управници откровено лъжат, че контингентът ни струвал едва 70-80 мил.лв. в годишен размер! Сметката е твърде проста, а лъжата десетократна. Нея обаче нe я плаща нито Борисов, нито Първанов, нито пък очилаткото-генерал Ангелов, а обосялият и гладен български народ. Но всички останали трябва да знаем, че в тази далечна земя ние сме имали кауза. Впрочем участието в чужди и мръсни войни, също ли е наша национална кауза?



Тагове:   ново,   лого,   Ирак,   Афганистан,   Ние,


Гласувай:
0


Вълнообразно


1. drsubev - моджахидин
22.08.2010 20:14
АМИ,АКО АФГАНИСТАН НИ НАПАДНЕ?ТОГАОВА КЩЕ СТАНЕ МНОГО,МНОГО ЛОШО...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drsubev
Категория: Други
Прочетен: 222445
Постинги: 93
Коментари: 118
Гласове: 95
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930