Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2011 11:24 - РИМЕЙК НА ГОЛЕМАНОВЩИНАТА...
Автор: drsubev Категория: Други   
Прочетен: 1412 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.06.2011 07:02


 РИМЕЙК НА ГОЛЕМАНОВЩИНАТА ... „Дайте го този „Големанов!” – разпореди неотдавна премиерът, а Вежди-Културата менторски ни просветна, че „Големанов” бил любимо представление на българите”. И попита -  „разпознаваме ли се в него?”. Разбира се и, ако можеше Сте Ле Костов  да зърне днешната ни държавица, неговия шедьовър щеше да бъде още по-колоритен. Агата-мултак обаче е прав, защото такова „любимо представление на българите”се играе днес от властта, не къде да е, а на държавната сцена. Ако „културният” се е разпознал, то поради липса на подобни рецептори, шефът му -  едва ли? Накратко - със своето лицемерие, кариеризъм и болезнени апетити за власт без мярка за срам и грях, сегашната властова картинка, е истински римейк на "Големанов". С нов Големанов-пожарникар, бивш комунист и офицер от ДС  - една абсурдна съвкупност от егоцентризъм, грандоманщина, и демагогия.

Власт утвърдила вече България за най-лошо място за живот и с най-беден народ; с най-жалки заплати и пенсии и с унищожителен демографски срив /!/; където всеки ден едно дете прави опит за самоубийство/!/; държава с разстяща престъпност, брутална полиция  и корумпирана правозащитна система; с тотално сбъркана и некомпетентна икономическа, социална и административна политика;  Власт от пишман-политици и лобита, които разиграват милиарди. /с АЕЦ-ове, ТЕЦ-ове, потоците на газ и петрол, с бъдещото „зелено” гориво на „една” дама, с новите концесии и приватизации на още неокраденото и пр. и пр./.
В държава без национална стратегическа цел; без национален  суверенитет, погребан под логото на глобализма; без истинско гражданско общество и обществен договор; с „менте” членство в ЕС по-скоро заради внасяната лепта и кражба на европарите в коруционни схеми; с най-високи лихви в ЕС на банките-до една чужди; с участието в мръсни войни и с „пуделска” дипломация на страна - колониална територия с истински прокуратор – г-н Уорлик. И т.н. и т.н. Големанов и големановщината у нас са отново в прочит „Сте Ле”. Вече знаем, че „по-нагоре е небе!”. Приличат си и Гомановата къща и „една” в Банкя. Пък и фолклора ни се обогати с безброй „бисери” на, и за премиера-доктор. Както и с нови лексикални понятия, като „научна маркучология”и подобни. Изправен в цял ръст подобно на Големанов, премиерът-наш неспирно бълва потоци лицемерие, популизъм и патриотарство: „Дадох ви пари, магистрали, зали...”. По подобие на своя гуру – мадридският измамник Кухару - вече и голф-игрища. С лентите си той вече е и „магьосник”,  „специалист по генетичен материал” и пр., и пр. Но пък и Уикиликс не дреме. И не кой да е, а двама бивши посланици на Големия брат Пардю и Байърли, едно към едно заявяват, че премиерът ни е с тъмно, ама с много тъмно минало. С дълбоки връзки с оганизирата престъпност – Маджо, Пашата и други и, като истински ”Батман” винаги се е явявал на мястото на престъплението. За „политическата” му връзка с „руския човек” – Златев и, че „не трябва да се забравя, че Бойко е играчът на деня”.  И, какво ли не още? Той-премиерът, обаче „нечетял” Уикиликс/?/ А пък другарят главен прокурор „нямало как да разследва тези твърдения”/?/. Ами тогава  остава да не се вярва на Байърли, който представлява американската дипломация, не къде, а в Москва, а на премиерския хвалител, вече споменатият смешник – Уорлик ли? Или на  небивалата до сега  позорност на „метресата-четвърта власт”- клакьорски медии.  Наколенчили на властта и безсрамно облъчващи с лъжи и фалшиви рейтинги, те по своята сенчест и цензура делят мегдан с тези в ...Бенин и Кения/!/. Предстоят избори, а може би и предсрочни такива. Вече е пределно ясно, че „проектът Борисов премиер”, става минало. Следващият проект - „Борисов-президент” , също тъне в облаци. От една страна от засилващият се „гняв на мравките”, а още повече и от разочорованието на господарите му. Тях мнозина съзират, че са предимно в източна посока.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drsubev
Категория: Други
Прочетен: 222759
Постинги: 93
Коментари: 118
Гласове: 95
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930