Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2015 16:06 - ЩЕ СЕ ПОВТОРЯТ ЛИ БАРИКАДИТЕ ОТ МАЙДАНА НА ПЛОЩАДА НА ГЕРОИТЕ В БУДАПЕЩА?
Автор: drsubev Категория: Други   
Прочетен: 1420 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ЩЕ СЕ ПОВТОРЯТ ЛИ БАРИКАДИТЕ ОТ МАЙДАНА НА ПЛАЩАДА НА ГЕРОИТЕ В БУДАПЕЩА?

Постоянно дъжаните „на каишка” нашенски медии напоследък, или гробно мълчат, или информират за ставащото в Унгария - точно с обратен знак. И има защо - зер да не се събуди заспалото „славно” българско племе.Защото маджарите както и в далечната 1956-та, така и шест десетилетия по-късно отказаха да бъдат безропотен добитък.Тогава на руснаците, а днес на янките. Знаем, че тогавашният премиер и член на КПСС /още от 1915 г./- Имре Наги организира т.н. Унгарска контрареволюция, като обяви, че оттегля Унгария от Варшавският договор и се обърна към Обединените нации да признаят Унгария за независима държава.После дойдоха танковете и Над беше... обесен.От комунистите.

Днешният премиер Виктор Орбан знае този исторически урок.Той също вече недолюбва „слагащият на колене Европа” Атлантически военен съюз. И без страх открито обвинява САЩ, че се бъркат брутално във вътрешните работи на европейските страни, разпалвайки всред тях „студена война” срещу Русия. А изострените му отношения с Белия дом напоследък най-цветущо определя сенаторът Макклейн, наричайки го - „неофашистки диктатор влязъл в леглото на Путин”.Орбан обаче не спира да твърди, че санкциите срещу Русия са „безмислени” за ЕС и ги сравни с „прострел в крака”. И, без да скрива симпатиите си, подписа с руснаците и договор за нова ядрена ЕЦ, като твърдо отстояваше и  позицията си за „Южен поток”. На обвиненията за водената от него „проруска” политика,той отговори, че тя  единствено е -  „проунгарска”.

И не само това. С приемането на новата конституция в Унгария беше забранена продажбата на земя на чужденци, забранени бяха гейбраковете, намалена безработицата и инфлацията и пр. и пр. Но най-вече, че  Орбан намери сили да изгони  „лихварите от храма” – крадците МВФ и СБ и национализира националната си банка. Извършвайки още множество реформи и станал изразител на волята на болшинството унгарци, Орбан и неговата партия само за година спечели цели три избори. Наскоро  дори депугтати издигнаха искането за референдум „за” и „против” ЕС, като в унгарския парламент беше свалено знамето на ЕС. Почти вече две години щатът за посланик на САЩ в Будапеща е все още незает... 

Така, че Братството вече е сериозно разтревожено от „своя” човек. Знае се от сериозни източници, че Виктор Орбан е с еврейски корени по майчина линия, и със съпруга,също еврейка. Това обаче не променя нещата и той вече е истинска пречка в усилията на Белия дом за екстремна политика на ”студена война” срещу Русия, и изграждането на нова Берлинска стена Прибалтика – Черно море. След почти провалилият се Украински сценарий, по всичко личи, че вече ЕС все повече запиличва на саморазпадаща се тоталитарна държава. Вече бавно и полека и в Средна Европа, с всеки изминат ден страни-членки от все повече атлантизиращият се Евросъюз отправят надежден взор на изток, за да съзрят контурите на някакъв нов и по-близък им Евразийски такъв. С неговото ядро – Русия. И,че не само Виктор Орбан е почти загърби Брюксел, че Чешкият президент Милош Земан вече се държи по-скоро ”национално”,отколкото европейски, а, че  дори и Франсоа Оланд също вече започна да дава „заден” на същия този Брюксел.Както заради „онези” два кораба руска поръчка, така определено и на самити антируски санкции.

Едва ли обаче онези от Братството, колкото и да се опитват,  ще посмеят да повторят на „Площада на героите” в Будапеща сценарият от Киевския „Майдан”. Това място  е много скъпо на унгарците, а още повече  те  добре помнят 1956-та. И, със  сигурност  не се страхуват от танкове...Пък и самият Орбан наскоро на висок глас заяви, че възможността за подобен сценарий е нищожна, защото макар и да се казвал също Виктор, все пак „не бил Янукович”...




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drsubev
Категория: Други
Прочетен: 222805
Постинги: 93
Коментари: 118
Гласове: 95
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930